Πωλίνα Πασχαλίδη

Πωλίνα Πασχαλίδη
Πωλίνα ΠασχαλίδηΟδοντίατρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009 από όπου και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς» το 2014. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε σε Γναθοχειρουργικό ιατρείο ως βοηθός συμμετέχοντας σε χειρουργεία υπό τοπική και γενική αναισθησία ενώ συμμετείχε συχνά σε χειρουργεία και στη Γναθοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ΚΑΤ. Έχει άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών και Γαλλικών.

Από το 2014 μέχρι το 2017 εργάστηκε ως γενικός οδοντίατρος σε ιδιωτική κλινική ασκώντας όλο το φάσμα της οδοντιατρικής. Ταυτόχρονα, μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπική Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολουθώντας στενά και συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της κλινικής. Το 2016 ξεκίνησε επισήμως την ειδικότητα στην παραπάνω κλινική ασκώντας το ευρύτερο φάσμα της χειρουργικής στόματος και εμφυτευματολογίας στο χώρο του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Από το 2017 ασκεί αποκλειστικά όλο το φάσμα της Χειρουργικής Στόματος και Εμφυτευματολογίας στο ιδιωτικό της ιατρείο στο Δήμο Διονύσου και σε συνεργαζόμενα ιατρεία.

Η ερευνητική της δραστηριότητα αφορά την οστεονέκρωση των γνάθων από διφοσφωνικά με ενδιαφέρουσες μελέτες που βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Συμμετέχει ενεργά σε πολλά συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας με παρουσιάσεις και επιτοίχιες ανακοινώσεις. Επίσης έχει δημοσιεύσει έναν ικανό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι μέλος των Ελληνικών εταιριών Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, Χειρουργικής Στόματος, Παθολογίας Στόματος, Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, FERA (Ελληνική ακαδημία Αισθητικής και Ανάπλασης Προσώπου- Facial Esthetic and Rejuvenation Academy of Greece) των διεθνών εταιριών ΕΑΟ (Εuropean association of Osseointegration), ΙΤΙ (Ιnternational team of Implantology).